U Hrvatskom klubu Sydney održana je večer Hrvata Boke, predstavljena knjiga dr. Vande Babić

U Hrvatskom klubu Sydney održana je večer Hrvata Boke, predstavljena knjiga dr. Vande Babić

U Hrvatskom klubu “Sydney” u Punchbowlu, 27.9. 2019. u okviru projekta Putevima bokeljskih Hrvata održana je večer Hrvata Boke posvećena Marku Franovicu koji je iz Boke u Sydney otišao prije 57 godina.

Na večeri je predstavljena knjiga “Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture” autorice prof. dr. Vande Babić, dopredsjednice HKD Napredak Zadar, koja je tiskana u nakladi Jutarnjeg lista i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, objavljeno je na stranici HKD Napredak.

O knjizi su govorili prof. dr. sc. Diana Stolac, prof. dr. sc. Sanja Vulić i dr. sc. Marijana Borić.

Ova knjiga treba poslužiti turističkim vodičima u Crnoj Gori kao udžbenik, kao i svima koji žele više doznati o hrvatskom kulturnom kodu Boke, istaknula je autorica i na kraju večeri u ime HNVCG uručila nedavno objavljen pretisak Kotorskog misala.

Također, Vanda je Babić na konferenciji na Sveučilištu Macquarie u Sydneyu, u sklopu proslave 35 godina Hrvatskih studija održala predavanje o hrvatskoj kulturi Boke i važnosti poučavanja mladeži na zadarskoj Kroatistici, a u okviru svečanog otvaranja knjigu je predstavio dr. sc. Željko Jozić.