U nedjelju se u Gradačcu održava Napretkov uskrsni šahovski turnir

sahU organizaciji HKD-a “Napredak” Gradačac, a pod pokroviteljstvom Općine Gradačac, u nedjelju, 7. travnja, u sali Gradačačkog sajma održat će se 11. Napretkov uskrsni šahovski turnir.

“Pravo sudjelovanja imaju svi igrači iz BiH i inozemstva koji se prijave organizatoru natjecanja i uplate upisninu od 10 maraka, od koje su oslobođeni velemajstori i internacionalni majstori“, kazao je Mato Šokčević, član Organizacijskog odbora turnira.

Za šahovske velemajstore osiguran jednodnevni besplatan pansion, a za sve natjecatelje ručak i svečani koktel na dan turnira, kazao je Šokčević.

Turniru će se igrati po švicarskom sustavu od devet kola, FIDE varijanta, uz rapid tempo igre 15 minuta po igraču, odnosno 30 minuta za partiju.

Nagradni je fond 2 000 maraka. Najuspješnijem šahisti pripast će nagrada od 600 maraka, drugoplasiranom 400 a trećeplasiranom 250 maraka.
Novčane nagrade dobit će i šahisti plasirani od četvrtog do desetog mjesta, te najuspješnija šahistkinja, najuspješniji najmlađi i najstariji šahista i domaći natjecatelj.

Sponzori su ovogodišnjeg šahovskog turnira u Gradačcu HT Eronet, Croatia osiguranje i Unikomerc doo Gradačac, a medijski su pokrovitelji RTV Tuzlanskog kantona i Radio Gradačac. [Zoran Matkić / Posavina.org]