U rudniku boksita u Studenim Vrilima nastradala braća Ivan i Mijo Grgić

Prema informaciji iz Operativnog centra civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, jutros su u rudniku boksita ‘Trobukva’ u mjestu Studena Vrila, smrtno stradale dvije osobe.

Riječ je o dvojici braće koji su se u rudniku boksita ugušili ugljičnim monoksidom dok su pokušali otuđiti tračnice, kako bi ih prodali u staro željezo, a ozlijeđeno je i pet pripadnika Gosrske službe spašavanja koji su ih pokušavali izvući, navodno bez adekvatne opreme.

“Unutra su tijela moje braće Ivana i Mije. U utorak su njih dvojica otišli u rudnik, a pošto se nisu vratili kući, krenuo sam u potragu za njima. Jutros sam ih našao. Spustio se do njih, ali nisam mogao ništa. Zvao sam policiju. Odmah su došli, kao i Gorska služba spašavanja”, izjavio je reporteru portala 24sata.hr Petar Grgić, brat stradalih Ivana (50) i Mije (45) Grgića.

Mjesto stradavanja osigurava Policija, a tijekom dana se očekuje i izlazak ekipe spasitelja rudnika ‘KREKA’ i stručnih službi za rudarstvo, priopćeno je iz Federalnog operativnog centra Civilne zaštite.

Osim stručnih službi na mjesto događaja izaći će i dežurna tužiteljica, te se po okončanju očevida i istrage očekuje više informacija za javnost.