U Saboru pljuštale uvrede, Dragovan Jandrokoviću rekao da je majmun!

jandrokovic-dragovanJučerašnjem izboru članova Povjerenstva za sukob interesa u Hrvatskom je saboru prethodila žestoka saborska rasprava, u kojoj je bilo i neprimjerenih riječi.

Zastupnici su vladajuću koaliciju optužili da želi Povjerenstvo koje će raditi kao partijska policija. “Jučer je na sjednicu Odbora za imenovanja predsjednik došao sa 10 imena, to je naš prijedlog, uzmite ili ostavite”, ustvrdio je zastupnik Dragutin Lesar, pipe portal Dnevnik.hr.

Prozvani predsjednik odbora Šime Lučin (SDP) ustvrdio je da je to to je laž i da nijednom nije rekao “uzmi ili ostavi”, a Dinko Burić (HDSSB) je rekao: “Samo ću pročitati životopis od jednog kandidata, kaže ovako, radno iskustvo sekretar općinske konferencije saveza socijalističke omladine!”.

Ipak, najžešće je bilo između HDZ-ovaca i SDP-ovaca. HDZ je podsjetio kako je SDP ranije, dok je bio oporba, tražio da se članovi Povjerenstva biraju dvotrećinskom većinom, a sada dolaze s gotovim listama.

A onda je zaiskrilo između Igora Dragovana i Gordana Jandrokovića. Jandroković je Dragovanu rekao kako nije niti poseban niti demokratičan. “Žao mi je da je HDZ kao tako velika stranka mora biti na sudu”, rekao je Dragovan na što mu je Jandroković rekao kako “svoj banditizam ne može pravdati onim što se događalo prije”.

Tu se uključio i predsjedavajući Josip Leko i Jandrokoviću izrekao opomenu: “Sa kvalifikacijom bandidtizma uveli ste novi termin koji je neprimjeren pa vam dajem opomenu.”.

“Ako dozvoljavate njima da na takav način govore, dozvolite to i oporbi”, odgovorio mu je Jandroković pa se u raspravu opet uključio i Dragovan: “Zašto mene vrijeđaš? Što sam ti ja rekao. Je l’ Jandrokoviću? Majmune!”