U Super Andriji otvorene preuređene prostorije Crvenog križa

Danas je u  Sigetu, u zgradi poznatoj pod imenom Super Andrija, svečano otvoren novouređeni prostor Crvenog križa Grada Zagreba koji će uvelike poboljšati kvalitetu života građana Novog Zagreba.

crveni_kriz_otvaranje

“Grad Zagreb i Crveni križ već dugi niz godina imaju partnerski odnos koji je izrastao u jedno veliko zagrebačko srce. Naša je zadaća brinuti se o potrebitima, a to najbolje radi Crveni križ”, naglasio je tom prilikom gradonačelnik Bandić i pozvao Josipa Nevenka Krznarića da kao dobitnik nagrade Milosrdni Samaritanac s njim presiječe vrpcu i time otvori nove prostore od 500 m2. 

Naime, nagrada Milosrdni Samaritanac je godišnja nagrada Crvenog križa Zagreb, posebna javna zahvala, kojom se prikazuju djela milosrđa nekog pojedinca, a koju je za ovu godinu dobio taj legendarni Zagrepčanin, predsjednik Udruge Bokci.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava rekao je prisutnima kako će se u ovim prostorima obavljati svi tradicionalni programi Crvenog križa uz još masu novih – radionice za poludnevni boravak osoba s intelektualnim poteškoćama, predavaonice za prvu pomoć za autoškole, radne organizacije i široko građanstvo, punkt za dobrovoljno darivanje krvi, poludnevni boravak za osobe starije životne dobi iz zajednice, a svime time stvorio se centar Crvenog križa za Novi Zagreb. 

Nakon svečane ceremonije otvorenja i dodjele Nagrade, krenula je dodjela zahvalnica pravnim osobama koji su u suradnji s Gradskim Crvenim križom sudjelovali u humanitarnoj pomoći poplavljenim područjima u Slavoniji. Svima njima posebno se zahvalio načelnik opčine Gunja Hrvoje Lucić.

Fozo: Zagreb.hr