U Zagrebačkoj županiji više turista nego predpandemijske 2019. godine

Foto: TZ Zagrebačke županije

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor Zagrebačka županija bilježi sjajne turističke rezultate. U prva četiri mjeseca ostvareno je čak 97 posto više dolazaka i 85 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima rekordne 2019. ostvarena je razina od 94 posto dolazaka, dok je broj noćenja za 8 posto premašio broj noćenja u prva četiri mjeseca 2019. godine.

Najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Jastrebarsko, Sveta Nedelja, Ivanić-Grad i Samobor, a osim iz Hrvatske najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Mađarske, Češke, Poljske i Ujedinjene Kraljevine.

“Od sezone svi imamo velika očekivanja, a ovi rezultati vjetar su u leđa svim turističkim djelatnicima da svakom gostu ponudimo nezaboravan doživljaj u zelenom zagrebačkom prstenu”, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Podsjetila je i na nedavno održan WRC Croatia Rally: “Drago  nam je što se ovaj sportski spektakl  koji se prenosio u više od 150 zemalja svijeta održao i na području naše županije te je u svijet poslana sjajna pozivnica za dolazak u Zagrebačku županiju.”
 
Naglasila je i kako trend zanimanja za kuće za odmor na kontinentu neprestano raste. “Upravo ta ‘ruralna utočišta’ omogućuju autentičan, siguran i održiv boravak za svakog našeg gosta s naglaskom na boravak u prirodi i općenito na otvorenom”, pojasnila je Alilović podsjetivši i na ostale adute Zagrebačke županije, vrhunsku eno gastro ponudu, poznate vinske ceste, brojne šetnice i biciklističke staze te bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Zagrebačke županije.