U Zagrebu ponovno oslikan mural s Praljkom: “Odluči li ga Tomašević ukloniti, branitelji će se suprotstaviti”

U Zagrebu ponovno oslikan mural s Praljkom: "Odluči li ga Tomašević ukloniti, branitelji će se suprotstaviti"
Foto: Facebook

U Zagrebu u naselju Lanište ponovno je iscrtan mural s likom Slobodana Praljka, nakon nešto više od mjesec dana nakon što je uklonjen. Fotografije je na Facebooku objavio psihijatar Herman Vukušić, objavio je RTL.

“Povratak murala tražilo je i dvadesetak zagrebačkih veteranskih udruga koje su se okupile prije par tjedana upravo na temu skandaloznog odnosa novih gradskih vlasti prema hrvatskim braniteljima. Siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, branitelji će im se žestoko suprotstaviti”, napisao je Vukušić na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, krajem listopada su s trafostanice uklonjena četiri murala, od kojih su dva bila posvećena Vukovaru. Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku, a upravo zbog Praljka su građani zatražili uklanjanje murala, s obzirom na to da se radi o osuđenom ratnom zločincu. Nakon što je mural uklonjen branitelji i nezadovoljni Zagrepčani su se okupili ispred trafostanice, a stigli su i Bad Blue Boysi, koji su izradili novi mural.

O svemu su se za RTL oglasili i iz HEP-a.

“HEP ODS Elektra Zagreb zaprimila je prijave da je mural na trafostanici u Ulici Ive Robića u naselju Lanište, za čije postavljenje je izdana dozvola Udruzi navijača Dinama Bad Blue Boys, djelomično precrtan. O istom nas je također obavijestila i Udruga navijača Dinama Bad Blue Boys. Djelatnici HEP ODS-a Elektre Zagreb su izašli na lokaciju navedene trafostanice te će se po završetku uviđaja, sukladno uobičajnoj proceduri, uputiti prijava nadležnim institucijama. Vraćanje murala u prvobitno stanje očekujemo u najkraćem roku”, naveli su.