Uhićena osmočana banda: Otisnuli (i potrošili!) 170.000 lažnih eura

krivotvoriteljiU višemjesečnoj akciji koju je PNUSKOK provodio u suradnji s USKOK-om i EUROPOL-om jučer je na području Zagreba uhićeno više osoba zbog sumnje u krivotvorenje novca.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da se uhićene povezuje s krivotvorenjem i stavljanjem u optjecaj više od 170 tisuća eura, no nagađa se da bi krajnji iznos krivotvorenog novca mogao biti višestruko veći.

Neslužbeno se doznaje da je u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici prijepodne dovedeno 11 osumnjičenika. Zatraži li tužiteljstvo da se neki od njih zadrže u istražnom zatvoru oni će nakon ispitivanja biti izvedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, a ročište će najvjerojatnije biti zakazano za sutra ujutro.

U sličnim slučajevima USKOK je tražio pritvor za one koje bi na slobodi mogle utjecati na svjedoke ili ponoviti nedjelo, dok su obranu sa slobode omogućavali osumnjičenicima koji su priznavali nedjelo.

Jučerašnja akcija u medijima je zabilježena jer je jedan od uhićenika, u namjeri da pobjegne, na Aveniji Dubrava udario automobil koji mu se ispriječio na putu, nakon čega ga je policija sustigla. Kako je kod sebe imao ručnu bombu dio te ulica u istočnom dijelu Zagreba poslijepodne je bio blokiran.