Umrla Jelena Trikić koja je odbila terapiju kako bi rodila

Umrla je Jelena Trikić, tridesetogodišnjakinja iz Prijedora koja je odbila citostatsku terapiju tumora kako bi uspjela do kraja iznijeti trudnoću umrla je točno 39 dana nakon što je rodila zdravog dječaka.

Kako je priopćeno iz kliničkog centra u Banjoj Luci Jelena Trikić umrla nešto poslije ponoći na odjelu intenzivne njege klinike za ginekologiju.

Jeleni Trikić konstatiran je teški oblik tumora na mozgu 2007. godine. Nakon toga podvrgnuta je dvjema kompliciranim operacijama koje nisu dovele do očekivanog poboljšanja no ona se ipak u međuvremenu odlučila na trudnoću.

Kada su joj liječnici preporučili terapiju citostaticima kao jedino rješenje za nastavak liječenja no uz rizik od pobačaja Trikić je to odbila odlučivši se boriti za dijete.

Točno 39 dana prije smrti rodila je sina teškog 1.972 grama kojemu je dala ime Nikola.

Laokalni mediji koji su Jeleni Trikić već nadjenuli ime ‘Majka hrabrost’ podsjećaju na to kako je riječ o ženi koja je na svakom planu bila veliki borac jer je i nakon što joj je konstatirana teška bolest odlučila upisati Ekonomski fakultet te na njemu i diplomirati početkom ove godine.