Umro Josip Katalinski – Škija

Nakon duge i teške bolesti u Sarajevu je danas umro proslavljeni nogometaš Željezničara i nakadašnji reprezentativac bivše države Josip Katalinski – Škija.

Katalinski je rođen 2. svibnja 1948, u Sarajevu, a nogomet je počeo trenirati i igrati u lokalnom klubu Igman sa Ilidže. Kao veliki talenat 1964. godine prelazi u mlađe kategorije Željezničara za čiji je prvi tim odigrao više od 250 utakmica i postigao 48 golova. Bio je član legendarne momčadi Željezničara koja je postala prvak Jugoslavije 1972. godine, a 1974. proglašen je nogometašem godine u tadašnjoj državi.

Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 43 utakmice i postigao 10 golova. Tri sezone je igrao za francusku Nicu i u 103 utakmice i postigao 28 golova, a igračku je karijeru zbog problema s ozljedama završio 1978. godine s tek napunjenih 30 godina.

Škijin gol na stadionu u Frankfurtu u utakmici protiv Španjolske, 13. veljače 1974. godine, koja je bila i “majstorica” za odlazak na 10. svjetsko prvenstvo obilježio je njegovu karijeru, jer se njegovim golom Jugoslavija kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u SR Njemačkoj.