Unatoč suspenziji Hrvatskog ronilačkog saveza, Mirela Kardašević osvojila zlato na Svjetskom kupu

Mirela Kardašević
Foto: Privatna arhiva

Mirela Kardašević, višestruka svjetska i europska prvakinja te svjetska rekorderka u ronjenju na dah, osvojila je zlatnu medalju na CMAS Svjetskom Kupu u Poljskoj.

Natjecanje je bilo organizirano u Łódźu od 2. do 4. svibnja pod vodstvom Poljske federacije ronjenja na dah. U disciplini dinamika s monoperajom, Mirela je preronila impresivnih 262 metra.

Važno je istaknuti da je Mirela Kardašević, zajedno s još devet vrhunskih sportaša i trenera, nedavno suspendirana od strane Hrvatskog ronilačkog saveza. Ova odluka je izazvala kontroverze u sportskoj zajednici, a Inicijativa Apnea S.O.S. 2021, koju čine hrvatski reprezentativci i treneri ronilačkih sportova, javno je izrazila nezadovoljstvo zbog tog poteza saveza.

Unatoč suspenziji, Mirela se uspješno natjecala jer je CMAS, vodeća svjetska ronilačka federacija, priznala njezin nastup i rezultate.

“Zadovoljna sam zbog postignutog uspjeha, posebno s obzirom na jaku konkurenciju koja je bila prisutna, usporediva s razinom na Svjetskom prvenstvu. Svjetski kup nije samo bio natjecanje već i kvalifikacija za nadolazeće Svjetske igre u Kini sljedeće godine, stoga se nadam da će nedavna, bezrazložna suspenzija biti ukinuta i kako će rezultati sportaša i njihova budućnost biti prioritet. Svi mi vjerujemo da je to ključno jer smo u sjajnoj formi, spremni pokazati što možemo i nastaviti postizati iznimne rezultate za Hrvatsku. Naša najveća želja i cilj je i dalje nastupati za Hrvatsku, predstavljati svoju domovinu na najvišoj razini unatoč izazovima s kojima se suočavamo!”, rekla je Mirela Kardašević

Treba spomenuti kako je i Boris Milošić proteklog vikenda na Apnea Games u Grčkoj osvojio tri zlatne medalje. Osvojio je prvo mjesto u disciplinama DYN s preronjena 263 metra i DNF sa 190 metara, te drugo mjesto u disciplini DYNB s 244 metra. Osim toga, Boris je zauzeo prvo mjesto u ukupnom poretku za muškarce.