Uzbudljiv tjedan za sve knjigoljupce, u utorak počinje Interliber

Za sve knjigoljupce počinje najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu – Interliber!

interliber-velesajam

Interliber počinje 10. studenog i traje do 15. studenog, a posjetitelje, kao i do sada očekuju puni paviljoni, pregršt novih naslova, predstavljanje knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a sve to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Interliber već tradicionalno predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. Po svom značenju nadilazi nacionalne okvire i dobiva sve više međunarodni značaj.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Ovogodišnji se Interliber, 38. međunarodni sajam knjiga i učila održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Novost na Interliberu je posebno osmišljeni dodatni sadržaj Interlibera koji nosi naziv Znanstveni kvart, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način.

U paviljonu 6 će osim ponude nakladnika, posjetitelji uživati i u interaktivnim aktivnostima popularizacije znanosti.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture donosi program znanstvene kulture u sklopu kojeg će moći uživati svi željni znanja u praksi.

Posjetitelji će tako moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama – moći će se prošetati geološkim razdobljima, igrati križić-kružić s Nao robotima, proučiti 3D printer, izolirati DNA iz tkiva, otkriti tajne zavođenja i još mnogo toga što će predstaviti brojne udruge, studentske sekcije, muzeji, knjižnice, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.