Vegar: Pripremamo se kao da će sastanak biti

Održavanje sastanka čelnika političkih stranaka o formiranju vlasti, najavljenog za ponedjeljak u Sarajavu, nije isključeno, a hoće li se doista i održati odlučit će na licu mjesta predstavnici stranaka koje su budu odazvale pozivu, izjavio je agenciji Srna Veso Vegar, glasnogovornik HDZ-a 1990, stranke koja koordinira organizaciju ovog sastanka.

“Ako dođu pozvani bit će sastanka. Mi se pripremamo kao da će ga biti”, rekao je Vegar. Dodao je da vodstvo SDA još nije potvrdila dolazak te da je i dalje neupitno sudjelovanje SNSD-a, SDS-a, HDZ-a, HDZ-a 1990. Predstavnici Saveza za bolju budućnost BiH izrazili su spremnost sudjelovati na sastanku, dok se SDP BiH nije odazvao, kao ni Stranka za BiH, koja je ovaj prijedlog još ranije odbacila. Sastanak je zakazan za 11 sati u zgradi institucija BiH.

Glasnogovornik SDA Salmir Kaplan izjavio je ranije da će njegova stranka, ako se stvore potrebni preduvjeti, u utorak, na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka izaći sa svojim prijedlogom za formiranje vlasti. Pojasnio je da se SDA iz tih razloga nije odazvala na sastanak najavljen za ponedjeljak.