Veliki dio Zagreba ostao bez grijanja i tople vode

Stanovinci Novog Zagreba te naselja Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Trnje, Njivice, Martinovka i Vrbik jutros su ostali bez grijanja i tople vode.

hep_toplana

Eazlog je kvar u termoelektrani-toplani na Savici. Kvar se dogodio na električnom dijelu postrojenja u Termoelektrani-toplani Zagreb na Savici, zbog čega su prestale raditi pumpe pomoću kojih se isporučuje toplinska energija u distribucijsku toplinsku mrežu.

U tijeku je hitna sanacija kvara. Kroz nešto više od sat vremena osigurat će se isporuka toplinske energije za potrošače u naseljima Vrbik i Martinovka, jer se navedena naselja u slučaju nužde mogu opskrbljivati iz Elektrane-toplane Zagreb na Trešnjevci.

Za ostala naselja će se isporuka toplinske energije djelomično uspostaviti tijekom sljedeća tri sata, a potpuna normalizacija isporuke toplinske energije očekuje se danas u kasnim popodnevnim satima.

Tvrtke HEP-Toplinarstvo i HEP-Proizvodnja poručuju kako se poduzimaju sve mjere da se kvar u što kraćem roku sanira te mole potrošače koji nemaju grijanje i toplu vodu za strpljenje i razumijevanje.