Zapaljena kuća hrvatskog povratnika u Nevesinje

pozar-kuca

Trebinjska policija utvrdila je da je požar na obiteljskoj kući hrvatskog povratnika Mire Vasilja, u mjestu Sopilja kod Nevesinja, bio podmetnut.

Požar na obiteljskoj kući izbio je u utorak, 8. listopada nakon 22 sata. Brzom intervencijom vatrogasaca potpuno je ugašen oko ponoći, a izlaskom na mjesto događaja tužitelj je ovlastio službenike PS-a Nevesinje za pokretanje istrage.

Radi se o obiteljskoj kući hrvatskog povratnika Mire Vasilja.

“Utvrđeno je da obiteljska kuća nije imala priključke na elektro instalacije te da se najvjerojatnije radi o ljudskom faktoru. Policijski službenici obavili su više informativnih razgovora s osobama koje bi se mogle dovesti u svezu s ovim događajem te se i dalje poduzimaju sve potrebne radnje kako bi se rasvijetlio ovaj događaj”, potvrdila je Rajna Parežanin, glasnogovornica Centra javne sigurnosti Trebinje za republikainfo.com.

Međutim, iako se radi o očiglednom napadu na hrvatskog povratnika u medijima je ova vijest prošla skoro nezapaženo.

“Povratnici u Nevesinje uistinu su izloženi mnogim suptilnim nepravdama i maltretiranjima ali se o tome malo govori. Nas u Nevesinju se vratilo tek nekoliko, moglo bi se izbrojati na prste jedne ruke, ali se čini sve kako bi sa svoga otišli zauvijek. I moja kuća može sutra izgorjet kao i ova”, kazao je za republikainfo.com jedan od hrvatskih povratnika koji nije želio navođenje imena.

Ostaje očekivanje da će policija rasvijetlitli podmetanje požara u kući hrvatskog povratnika te tako dati nade hrvatskim povratnicima da ostanu na svojim ognjištima.
Istodobno, začuđuje potpuni izostanak reagiranja vodećih hrvatskih perjanica, a ponajviše političkih opcija s hrvatskim predznakom.

Izvor: republikainfo.com