Zukorlić pozvao na bojkot školske slave Svetog Save

U priopćenju objavljenom na web stranici njegove islamske zajednice, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je muslimane u Srbiji da podrže i ohrabre svoju djecu u bojkotu aktivnosti i pasivnog sudjelovanja na skupovima povodom Svetog Save, prenosi agencija Srna.

Zukorlić je pozvao roditelje muslimane “da ne dozvole realizaciju projekta asimilacije i pokrštavanja njihove djece” kroz sudjelovanje na skupovima koji će biti organizirani povodom predstojećeg obilježavanja školske slave Svetog Save.

“Teško je zdravom razumu shvatiti da u sekularnoj državi, kakva je Srbija, javne institucije, kakva je škola, imaju svoju pravoslavnu slavu, a da se istovremeno zahtjeva lojalnost svih drugih građana koji nisu pravoslavci”, zaključio je Zukorlić.

Srna na ovu informaciju domeće ovo: “Sveti Sava je zbog svoje prosvjetiteljske uloge i miriteljskih sposobnosti izabran za zajedničku slavu svih učenika i svih škola u Srbiji. U svoje vrijeme bio je veoma cijenjen ne samo kod Srba nego i kod drugih naroda na Balkanu, a danas predstavlja simbol tolerancije i međusobnog uvažavanja.”