Dragan Čović: Nikad više Bošnjaci neće izabrati dva člana Predsjedništva

Dragan Čović: Nikad više Bošnjaci neće izabrati dva člana Predsjedništva

Nikad više bošnjački narod neće izabrati dva člana Predsjedništva BiH, rekao je danas u Mostaru predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović nakon prve konstituirajuće sjednice Predsjedništva HNS-a BiH.

Čović je, kako izvještava Dnevnik.ba, izjavio kako se na sjednici Predsjedništva HNS-a raspravljalo i o uspostavi Glavnog vijeća HNS-a te bi se kroz sljedećih 15-ak dana trebalo dobiti ime novog predsjednika Glavnog vijeća.

“Na samoj sjednici smo raspravljali o političkoj situaciji u zemlji i procesu uspostave vlasti na svim razinama u zemlji. Iskazali smo opredijeljenost da se vlast što prije uspostavi ali na prethodno utvrđenim načelima. Vidio sam da su se oko toga pojavile određene špekulacije, pa su čak i neki predstavnici samog HNS-a BiH postavljali pitanja u smislu jesmo li mi to od nečega odustali i tomu slično. Nema potrebe na to trošiti vrijeme. HNS ima vrlo jasne stavove oko tog”, rekao je Čović tako otklonivši sumnje da će hrvatska politika pristati da se formira vlast bez izmjena Izbornoga zakona BiH.

“Čvrsto vjerujem da ćemo pronaći partnere za promjene Izbornoga zakona. U srijedu ćemo u Sarajevu imati sastanke s predstavnicima glavnih srpskih i bošnjačkih stranaka, ali primarno o Vijeću ministara. Dosta sam oko toga optimističan. Ipak trebamo sačekati i vidjeti kako će ti razgovori u konačnici završiti. Vjerujem da bismo u idućem mjesecu trebali imati novo Vijeće ministara”, istaknuo je Čović.

Na inzistiranje sarajevskih medija, Čović je prokomentirao i činjenicu da je na karnevalu u Čapljini Željko Komšić predstavljen kao trojanski konj. “To je maskenbal. Nemojte miješati karnevale i zabavu s drugim vidovima života. To uopće ne treba komentirati. Drugo je pitanje treba li to raditi, ali karneval je karneval.”

Komentari

comments