Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek primila izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek primila izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak

Ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek primila je danas u Zagrebu izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak kojega je predvodio novi predsjednik dr. sc. Nikola Čiča.

Pored predsjednika Čiče izaslanstvo su činili dopredsjednici prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Miroslav Landeka te Dragana Radić Poljo, šefica Stručne službe HKD Napredak.

Predsjednik Čiča zahvalio je na prijemu i upoznao ministricu s poviješću, radom i djelovanjem Napretka.

Zatim se govorilo o rezultatima rada Napretka u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje Napredak djeluje, te ulozi i važnosti djelovanja Napretka. Naglašena je napose i važnost rada Napretka u Republici Hrvatskoj od Zagreba i Splita do Zadra i Dubrovnika ali i u Bosni i Hercegovini gdje je Napredak vrlo aktivan u promociji kulture i stipendiranju studenata te djelovanju Napretka u Crnoj Gori.

Napredak će nastaviti njegovati svoj identitet, kulturu i tradiciju, naglašeno je tijekom sastanka.

Ministrica je čestitala novoizabranom predsjedniku i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak poželjela im je puno uspjeha u budućem radu i promoviranju kulture, te iskazala potporu projektima Napretka kako kroz Ministarstvo kulture tako i prije svega kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Komentari

comments