Bandić upozorio, od sutra strože kazne za nepropisno parkiranje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obratio se građanima priopćenjem u kojem upozorava da će se od sutra, 1. ožujka, strože kažnjavati nepropisno parkiranje.

zagrebparking_pauk
“Nakon što je Grad preuzeo odgovornost za izdavanje naloga za premještanje nepropisno parkiranih vozila i perioda od dva mjeseca u kojemu su prometni redari, prema mom naputku, za prvi prekršaj izdavali opomene i upozorenja, od 1. ožujka, na snagu stupa redovno i potpuno provođenje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, piše Bandić.

U Priopćenju dalje stoji: “U navedenom prijelaznom razdoblju mjerama izricanja opomena i upozorenja zbog učinjenog prekršaja, nastojali smo utjecati na svijest i savjest građana kako bi se prometnih propisa pridržavali zbog nas samih i sigurnosti svih sudionika u prometu. Vjerujem da smo i ovime, barem malo, doprinijeli tomu cilju.

I ovom prigodom ponovno apeliram na sve vas sudionike u prometu da poštujete prometne propise i da uvažavate jedni druge, bez obzira jeste li u ulozi vozača ili pješaka. Jedino na takav način naš grad i nadalje može biti pozitivan primjer po mobilnosti, uređenosti i sigurnosti za sve nas.

Cilj nije kažnjavanje niti punjenje Proračuna, nego uvođenje reda u promet u mirovanju. U konačnici bili bismo najsretniji kada uopće ne bismo trebali koristiti nepopularne paukove, nego ih prodali ili darovali tamo gdje su potrebni.

Zahvaljujem na razumijevanju i podršci!”