Bogoslovi iz manastira Krka: Na Facebookeu žale za Krajinom i veličaju ratne zločince!

krajina-fbIako su u tučnjavi u Kistanjama, u kojoj su sudjelovali bogoslovi iz manastira Krka i njihovi vršnjaci, Hrvati naseljeni s Kosova, lakše ozlijeđena i dva mladića s “hrvatske strane”, policija neće za nanošenje ozljeda teretiti nijednog bogoslova iz manastira Krka, piše Jutarnji list.

Marica Kosor iz šibenske policije rekla je kako policija ne svrstava osumnjičenike na jednu i drugu stranu već provodi istragu neovisno. U ovoj su utvrdili nanošenje teške i lakih ozljeda, te protiv sedmorice, za koje su utvrdili da su napadači, podnijeli kaznene prijave.

Osumnjičenici su pušteni da se brane sa slobode uz mjere opreza: zabrane približavanja manastiru Krka na jedan kilometar i oštećenicima na 100 metara.

Ipak, kako piše Jutarnji list, čini se da ni svi napadnuti bogoslovi nisu “božje ovčice”, odnosno mladići miroljubiva mentaliteta, kako ih je nazvao episkop dalmatinski Fotije.

Osmorica napadnutih (sedmorica mladića su iz Republike Srpske, a jedan iz Srbije) imaju otvorene profile na Facebooku, a neki od njih otvoreno žale za Velikom Srbijom, SAO Krajinom i fanovi su ratnih zločinaca Šešelja i Mladića.

Tako Momir Đ. Na svojem profilu dijeli spotove “Zvone zvona Crkve koridora” te skandiranje navijačke skupine Lešinari u kojima se veliča Ratko Mladić, te stihove pjesme “Na planini Jelici sastali se svi četnici”.