Bombaški napad u Liegeu – najmanje šestero mrtvih i 120 ranjenih

Najmanje šest osoba je poginulo, a 120 je ranjeno u bombaškom napadu na autobusnu postaju u belgijskom gradu Liegeu. Neki od ranjenih u kritičnom su stanju, javljaju lokalni mediji, a među poginulima je i napadač Nordine Amrani(32).

Prema neslužbenim informacijama, napadač je otprije poznat policiji, već je bio osuđivan zbog posjedovanja oružja i uzgoja marihuane. Stanovao je u obližnjoj ulici, a bio je pozvan u policiju na saslušanje. Je li to bio povod za ovakav tragičan događaj pokazat će istraga.

Napad se dogodio u 12.30 na glavnom trgu Saint-Lambert na kojem se nalazi palača pravde, u blizini vrlo posjećenog božićnog sajma.

Amrani je u blizni autobusnog kolodvora počeo pucati iz automatske puške, bacio nekoliko granata, a potom počinio samoubojstvo pištoljem.

Posjetitelji božićnog sajma u panici su kazali da se cijela situacija dogodila u sekundi. “Čuli smo pucnjeve i vrisku, a potom i eksploziju. Uskoro smo vidjeli i policiju koja je odnijela jedno mrtvo tijelo. Pretpostavljam da je riječ o napadaču”, kazao je Kevin Hauzeur koji se našao usred pucnjave na trgu.