Bosiljka Mladić tvrdi da njezin suprug Ratko nije živ

Bosiljka Mladić, supruga haaškog bjegunca Ratka Mladića, optuženog za genocid i zločine protiv čovječnosti počinjene nad Bošnjaka i Hrvata u ratu u BiH, izjavila je na suđenju u Beogradu da oružje i streljivo pronađeni u njezinu stanju pripadaju suprugu, za kojega je uvjerena da više nije živ. “Da je živ, pronašao bi način da nam se javi”, rekla je Mladićeva supruga.

Bosiljka Mladić optužena je za nedozvoljeno držanje tri pištolja i puške, kao i za nezakonito držanje još 60 metaka i 26 patrona za lovačku pušku.

Ona je, u postupku pred sudom u Beogradu, kazala kako je Mladić imao tri moždana udara te da mu je bila potrebna velika njega, dodajući kako je postupak da on bude proglašen mrtvim pokrenula kako bi se završilo maltretiranje, a ne zbog ostavinskog postupka, prenosi srbijanska agencija Beta.

Dodala je kako sa suprugom nije kontaktirala posljednjih deset godina, od kada je napustio kuću u Beogradu, odnosno od travnja 2001., nakon uhićenja nekadašnjeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića.

Govoreći o optužbi za nedopušteno držanje oružja, Bosiljka Mladić priznala je da je u njezinoj spavaćoj sobi nađeno oružje, ali je izjavila kako ona nije znala što se nalazi u ormaru te da nije htjela pregledavati muževljeve stvari jer smatra da kao supruga časnika na to nema pravo, dodaje Beta.

Njihov sin Darko Mladić iskoristio je svoje pravo bliskog rođaka te odbio svjedočiti u postupku protiv svoje majke. Nastavak suđenja očekuje se sredinom srpnja.