Branimir Glavaš će kaznu služiti u BiH

Branimir Glavaš, koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen za ratni zločin, kaznu će izdržavati u Bosni i Hercegovini. Glavaš je tu odluku objavio dok se, uz pomoć video-linka, obraćao sudionicima sjednice Glavnog odbora HDSSB-a koja se održava u Zagrebu. “Radije ću nevin robijati osam godina u Zenici nego ijedan jedini dan politički presuđen u hrvatskom kazamatu”, poručio je Glavaš članovima vodstva svoje stranke.

On se u polustanom obraćanju aktualnu vlast u Hrvatskoj, na pravosuđe, na i oporbu, a obratio se i obiteljima žrtava u Osijeku za čija je ubojstva osuđen. Ustvrdio je da nije dogovoran za smrt članova njihovih obitelji, da im nije nanio nikakvo zlo.

Glavaš je izjavio da presudu Vrhovnog suda nikada neće priznati, a kao jedan od razloga istaknuo je to što su, kako je rekao, protiv njega svjedočili “priznati silovatelji, ubojice i osuđeni za gospodarski kriminal”.

Ustvrdio je kako bi, da je kriv, za sve ovo što mu se presudi stavlja na teret trebao dobiti maksimalnu kaznu zatvora, a ne osam godina. “Da sam ljude ubijao tako stravičnim metodama zaslužio bih drastičnu kaznu bez obzira za svoje zasluge u ratu”, rekao je Glavaš.