Caritas pomaže opremanje školaraca iz siromašnih obitelji

caritas-skolarciCaritas Zagrebačke nadbiskupije povodom početka školske godine organizira akciju opremanja prvašića iz socijalno ugroženih obitelji.

Vrhunac ove specifične akcije pomoći obiteljima u potrebi, koju zagrebački Caritas provodi već četvrtu godinu zaredom, je “Susret solidarnosti” na kojemu se djeci koja započinju svoje osnovnoškolsko obrazovanje uručuju prigodni darovi.

Ovogodišnji “Susret solidarnosti” održat će se 24. kolovoza u prostorijama župe Uzvišenja Svetoga Križa u Novom Zagrebu, na adresi Aleja brodograditelja 2, s početkom u 9,30 sati, objavljeno je na službenoj web stranici Zagrebačke nadbiskupije.

U dopisu upućenom na adrese dvadesetak župa u Zagrebačkoj nadbiskupiji, ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar ističe: “Ove godine u akciju želimo uključiti aktivnije župne caritase s područja grada Zagreba i bliže okolice s kojima godinama ostvarujemo dobru suradnju. U godini u kojoj obilježavamo 80 godina postojanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na taj način želimo učvrstiti i produbiti suradnju nadbiskupijskog i župnih caritasa, a na dobrobit siromašnih obitelji o kojima zajednički skrbimo.”

Caritasi župa kojima je upućen dopis predložit će po pet socijalno ugroženih obitelji koje će ove školske godine imati polaznika prvog razreda, a Zagrebački Caritas će zajedno s darovateljima osigurati prigodne darove za njihove prvašiće.

Ukoliko neka fizička ili pravna osoba želi na neki način – novčano, proizvodima ili uslugama – doprinijeti ovoj akciji, kontakt za darovatelje je gđa Nevenka Blagojević. Mob. 098 98 40 591; faks (01) 34 35 470; e-mail: nblagojevic@czn.hr.