Sunce i Morske orgulje bili su vjetar u leđa desecima zadarskih vježbača

Sunce i Morske orgulje danas su bili vjetar u leđa desecima zadarskih vježbača koji su se priključili nacionalnom projektu “Pokreni se!” I zajedno s proslavljenim sportašima poslali su poruku dalje Hrvatskom kako je za vlastiti boljitak potrebna samo dobra volja i malo slobodnog vremena.

pokreni_se_pozdrav_zadar

Proslavljena odbojkašica Barbara Jelić Ružić, košarkaš Tomislav Zubčić i glumac Duško Modrinić podržali nacionalni projekt.

“Ovo je predivna slika. U ljetno jutro brojni građani vježbaju i jutros su najbolji prijatelj vlastitom tijelu. Nažalost svi zajedno se premalo krećemo, a upravo su ovakve akcije dobar poticaj da se promjenimo. U našoj obitelji sportaša rekreacija i trening su svakodnevnica i toplo ih prepuručam svima. Zaista je malo potrebno za zdraviji i sretniji život!” – izjavila je naša proslavljena odbojkaška reprezentativka Barbara Jelić Ružić.

Lokacija pored moderne zadarske instalacije Pozdrav Suncu te morskih orgulja koje su cijelo vrijeme svirale prekrasnu morsku pjesmu bili su odlična kulisa za vježbanje. Nakon dubrovačkog Revelina i pulske Arene, ovo je prva lokacija tik do mora pa su vježbači educirani, od strane dekana Kineziološkog fakulteta iz Zagreba prof. dr.sc. Igora Jukića, kako je upravo jedno od najboljih mjesta za vježbanje zbog mnogih svojstava koje kao prirodno vježbalište donosi.

Zahtjevne pripreme za zajedničko vježbanje koje je tim provodio u Falkensteiner hotelu Funimation pokazale su se kao pun pogodak, a svoja su znanja kineziolozi građanima rado prenosili nakon samog vježbanja.

“Uživali sam vježbajući sa Zadranima koji su prepoznali važnost tjelesnog vježbanja. Odradili smo odličan trening na predivnoj lokaciji Pozdrav Suncu uz Morske orgulje.“ izjavio je kineziolog Marijo Anić Kremić i dodao: “Iako je ljeto i jake su vrućine savjetujem da se pokrenete i izdvojite nekoliko minuta dnevno za vlastito tijelo, najbolje je u jutarnjim ili večernjim satima. Tijelo će Vam to vratiti na najbolji mogući način!”
Brojni vježbači za svoj su dolazak i vježbanje nagrađeni Kozmo prostirkama za vježbanje, vodom Jana, magazinom Men’s Helath, ali i brojnim drugim iznenađenjima.