Četvorica Bošnjaka pucala na hrvatske povratnike

U zaseoku Sovića Mahala kod Јablanice sinoć se desio oružani incident u kome su četvorica Bošnjaka iz automatskog oružja pucali po kućama hrvatskih povratnika, javlja dopisnik Srne.

Do incidenta je došlo u ponedjeljak navečer oko 22.00 časa prilikom provalne krađe u staru obiteljsku kuću Ivana Rogića, zamjenika direktora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koja se nalazi u ovom zaseoku.

Ivan Rogić je u izjavi Srni potvrdio da incident dogodio i objasnio da je nekoliko mještana, inače povratnika, nakon što su čuli neobične zvukove zatekli četvoricu Bošnjaka da provaljuju u njegovu kuću.

”Јedan od onih koji su sudjelovali u obijanju kuće potegao je nož prema hrvatskim povratnicima. Došlo je do konflikta nakon čega je jedan od njih udario mog prezimenjaka, Јuru Rogića šakom u lice”, naveo je Rogić.
Dodao je kako su napadači otišli uz prijetnje da će se vrlo brzo vratiti s oružjem.

”Tako je i bilo, jer je samo 15-20 minuta poslije ista grupa prošla automobilom kroz ovo mjesto, ispalivši pritom više metaka prema kućama. Pucali su nasumice, uglavnom prema kućama”, ispričao je Rogić.

Navedene podatke Srni je potvrdio i načelnik kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Srećko Bošnjak.