Čović i Ljubić razradili plan pasivnog otpora

Predsjednici HDZ BiH Dragan Čović i HDZ 1990 Božo Ljubić zaokružili su krizni plan političkog djelovanja u slučaju da četiri stranke okupljene oko SDP-ove “programske platforme” formiraju vlast bez sudjelovanja legitimnih predstavnika hrvatskog naroda.

Čović i Ljubić javno su zaprijetili da neće priznati “nelegalno uspostavljenu vlast”, a iza ove prijetnje, prema informacijama “Slobodne Bosne”, stoji detaljno razrađen krizni plan čelnika dva HDZ-a koji se “platformašima” namjeravaju suprotstaviti primjenom “pasivnog otpora”.

Oni su svojim dužnosnicima na svim nivoima vlasti naredili da nastave da rade u institucijama sustava i da odbiju bilo kakvu suradnju sa novoizabranim dužnosnicima iz redova “platformaša”.

Prema ovom planu, dužnosnici dva HDZ-a neće dopustiti “primopredaju vlasti”, a u slučaju nasilnog pokušaja dužni su protiv “platformaša” podnijeti krivičnu prijavu zbog “pokušaja rušenja ustavnopravnog poretka”.

Prema informacijama “Slobodne Bosne”, čelnici dva HDZ-a odlučili su deblokirati konstituiranje skupština u preostala četiri kantona i izbor zastupnika u Dom naroda Parlamenta FBiH. Izvanredna sjednica skupštine Hercegovačko-neretvanske županije zakazana je za 14. ožujak, a u narednih nekoliko dana održat će se sjednice i preostala tri kantona. [Bljesak.info]