Čuveli restoran "Gastro mare" zatvoren zbog viška od 1,7 kuna!

Porezni inspektori Ministarstva financija RH na pet su dana zatvorili restoran “Gastro mare” u Kobašu na poluotoku Pelješcu. Riječ je o čuvenom restoranu čiji vlasnik je Ante Bjelančić, vrhunski kuhar s međunarodnom karijerom

gastro-mare

Riječ je o renomiranom restoranu na jugoistočnom dijelu poluotoka Pelješca gdje su sredinom ovog tjedna jednako tako su, doznaje portal dubrovacki.hr, prošli i susjedni restorani; ribarska kuća “Niko” i taverna “Luka’s”.

Najpoznatiji od njih bez konkurencije je “Gastro mare” koji, unatoč dubrovačkim čakulama koje su se “brzinom munje” među ugostiteljima juga Hrvatske proširile, nije zatvoren zbog nepostojanja internet-veze i fiskalizacije nego zbog detaljakao što je nemanje dokumenta o visini obvezatnog blagajničkog pologa i neisticanje naljepnice o nužnosti izdavanja računa “Bez računa se ne računa”.

Gosti koje su kontaktirali novinari portala dubrovacki.hr kažu da je apsurdno i to što je “ugostiteljski objekt u kojem se po objedu ostavlja i više od 10 tisuća kuna i gdje zadovoljni gosti uslužnim konobarima ne štede na obilnoj manči, zatvoren stoga što je u kasi nađen višak od 1,70 kuna !