Debeljak preko Facebooka najavio otkaze u splitskom brodogradilištu

Iako još nije ni postao vlasnik Brodosplita, prvi čovjek samoborske tvrtke DIV Tomislav Debeljak škveranima najavljuje otkaze. I to u komentarima na Facebooku.

“Izgaram od želje da Vam se javim i kontaktiram sa Vama, kako bi Vama koji prvi trebaju znati kakva Vam je sudbina prenio što se događa, ali obečao sam da se jedno vrijeme neću javljati, pa se ujedno ispričavam na tome”, piše Debeljak na Facebooku, u otvorenoj grupi Škveranka, koju čitaju brojni radnici brodogradilišta.

U razmjeni kometara s pojedinim radnicima, članovima grupe, Debeljak je 27. listopada najavio otkaze neradnicima istaknuvši da će biti “brzi, pošteni i pravedni”.

“Znate i sami tko zarađuje, a tko ne zarađuje plaću, neki od njih će morati brzo otići, kako nas ne bi utopili, a sve to ne našom krivnjom, nego krivnjom onih koji su te gubitke stvorili… DIV dolazi pomoći i veći dio tih gubitaka preuzima, te nam nitko nema pravo reći da su te nepopularne mjere zbog DIV-a, ali nažalost, kako prošle uprave nisu radile, nego trošile, morat ćemo ih mi brzo, pošteno i pravedno provesti, sve u skladu sa Zakonom o radu”, napisao je Debeljak, no tu se ne zaustavlja u najavama velikih promjena.