Discovery završio svoju posljednju svemirsku misiju

Američki svemirski raketoplan Discovery sletio je u Svemirskom centru Kennedy, na Floridi, uspješno okončavši svoje posljednje putovanje u svemir. Trinaestodnevni put bio je 39. misija ove letjelice, u kojoj je, između ostalog, na Međunarodnu svemirsku postaju dopremljen humanoidni robot, te novi vanjski spremnik za postaju.

Dicovery je najstariji NASA-in raketoplan, s najviše obavljenih misija.
Očekuje se da će Discovery biti izložen u Nacionalnom muzeju aeronautike i svemirskih istraživanja Institucije Smithsonian, u Washingtonu, ili u znatno većem aneksu istog muzeja pokraj glavnog grada, gdje je već izložen raketoplan Enterprise.

Raketoplan Discovery je prvi iz NASA-ine aktivne flote raketoplana koji se povlači iz uporabe. Enterprise nikad nije ni bio korišten u svemirskim misijama, nego samo za testiranja, a dva su raketoplana stradala u nesrećama.

U siječnju 1986., raketoplan Challenger je eksplodirao 73 sekunde nakon polijetanja, pri čemu je poginulo svih sedmero astronauta u letjelici. Među njima je bila i Christa McAuliffe, prva učiteljica poslana u svemirsku misiju.

U veljači 2003., sedmero astronauta je poginulo kad se raketoplan Columbia raspao po povratku u atmosferu. [Glas Amerike]