Građani o Vladinoj promociji turizma: 'Katastrofa! Kome ste u džep natrpali 66.000 kuna?'

turizam-film

Hrvatsko Ministarstvo turizma objavilo je danas video koji najavljuje Strategiju razvoja turizma do 2020. godine, dokumenta kojeg je na današnjoj, 75. sjednici, usvojila Vlada RH, a koji definira turističku budućnost Hrvatske i smjernice za snažniji turistički razvoj svih hrvatskih krajeva u narednih sedam godina.

Premda Vlada i Ministarstvo od Strategije očekuju puno, najavljju ulazak Hrvatske u vodećih 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta, film u javnosti, koliko se može suditi po prvim komentarima, nije dobio prolaznu ocjenu.

Mnogi građani na društvenim mrežama napali su Vladu kako je video loš. “Film o turizmu, bez ičeg o turizmu.” “Ovaj video više liči na ljigavu bankarsku reklamu za kredit na 7 godina nego na prezentaciju strategije.”

To su zadnji komentari koje su građani ostavili na Youtubeu, a još se može pročitati i ovo: “Kada ćete objaviti tko je radio ovaj video tj. kome ste u džep doslovno natrpali tih 66 tisuća kuna?”

I ovo: “Dobro kada će netko već jednom odgovarati za ovakvo bacanje novaca? Dižete nam poreze, cijene hrane i goriva, da bi ih trošili na ovakve gluposti? Tko je to izradio? Tko je naručio? Ovo je katastrofa, od montaže, kadrova, same kvalitete, pa do same ideje i izvedbe.”

Slažete li se s tim komentarima ili s onima koji misle da su ovim filmom uradili dobar posao utvrdit ćete ako odvojite 2 minute i 48 sekundi i pogledate film: