GRMOJA: Veleizdajnički ugovor između banaka i Vlade RH, oštećeno 55 tisuća hrvatskih obitelji

Foto: Screenshot Youtube

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja optužio je Vladu Republike Hrvatske da je tajnim ugovorom s bankama oštetila 55 tisuća hrvatskih obitelji koje su podigle kredite u švicarskim francima.

U objavi na Facebooku Grmoja piše:

“Kada sam prije nekoliko mjeseci jednom poznatom aktivistu koji se bori za prava građana oštećenih kreditom u švicarcima rekao da postoji ugovor između banaka i Vlade u kojem se Vlada najvjerojatnije obvezala da će pred sudom EU dati lažnu izjavu protiv hrvatskih građana, on nije vjerovao da bi takvo što mogli staviti na papir.

Naime, Vlada je (ministarstvo financija i ministar Zdravko Marić) pred sudom EU dala mišljenje kako su se hrvatski građani prihvatom konverzije odrekli svojih prava potraživanja od banaka zbog čega je sud EU donio odluku koja ne ide u korist hrvatskih potrošača.

Evo sad mediji pišu da ugovor između banaka i Vlade postoji i da su prema njemu banke odustale od tužbe protiv Hrvatske pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u iznosu od 2,5 milijarde kn.

Za odustajanje od tužbe banke su sigurno nešto dobile, a Vlada ne želi objaviti ugovor i poziva se na tajnost ugovora.

Banke su za odustajanje od tužbe morale nešto dobiti, a jedino logično je da su dobile lažan i veleizdajnički iskaz Vlade RH pred sudom EU gdje je Vlada zauzela stav kontra hrvatskih građana izjavivši da su se prihvaćenjem konverzije odrekli prava na obeštećenje.

Sud EU je u slučaju poljskih potrošača donio odluku u njihovu korist jer je i poljska Vlada stala iza svojih građana.

U slučaju hrvatskih potrošača je oprao ruke jer ih je izdala Vlada RH najvjerojatnije zbog nagodbe s bankama.

Jer kako se drugačije može objasniti takav neistinit iskaz Vlade koji ide protiv interesa njenih građana.

Tražim hitnu objavu ovog ugovora između Vlade RH i banaka kojeg su proglasili povjerljivim, a zbog čijeg bi se sadržaja, ali i poteza Vlade pred sudom EU, uključenim članovima Vlade i samom premijeru moglo suditi za veleizdaju.”