Hadžić: Mali i Veliki školj te vrh Kleka pripadaju BiH, drugo nas ne zanima

Komentirajući najavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da će njegova vlada uskoro u saborsku proceduru poslati granični sporazum s BiH, bh. ministar prometa i komunikacija Damir Hadžić kazao je kako je to dokaz da hrvatska Vlada vrlo ozbiljno pristupa pitanju definiranja državne granice.

“Ja ne vidim da možemo imati bilo kakvu vrstu problema u vezi s ovim pitanjem, prije svega zbog međususjedskih odnosa koji su u ovom trenutku prioritet. Što se nas tiče, mi svoje znamo. Za nas je prihvatljivo samo da su oba otočića, Mali i Veliki školj, bosanskohercegovačka, kao i vrh poluotoka Klek. Sve ono što je unutarnja rasprava Hrvatske ne reflektira se na situaciju u BiH, niti nas zanima”, rekao je Hadžić.

Milanović je jučer, gostujući na Hrvatskom radiju, najavio da će Vlada u brzom, razumnom vremenu u saborsku proceduru poslati granični sporazum.

“To je u hrvatskom interesu, kao i Pelješki most, kao i Zrinski grad, kao i poruka nekim drugim državama u EU-u, susjednim državama, da ono što je potpisano od strane legitimnih, legalnih zastupnika države trebaju ratificirati. U protivnom nisi ozbiljan, nisi dobronamjeran, dovodiš drugu stranu u zabludu itd. Dosta je više te uličarske politike”, rekao je Milanović u razgovoru za Hrvatski radio.