Hadžiomerović cenzurirao fizički napad Komšića na Izetbegovića

Iznervirani (Željko) Komšić je u jednom trenutku ustao sa stolice i gađao Bakira Izetbegovića papirima, usput ga ‘časteći’ najvulgarnijim uvredama, piše Slobodna Bosna o okršaju kandidata za Predsjedništvo BiH Bakira Izetbegovića (SDA) i Željka Komšića (SDP) u emisiji ”60 minuta” u ponedjeljak.

Podsjetimo, Komšić i Izetbegović su raspravljali o odgovornosti državnog vrha za tešku poziciju Ilije Jurišića. Komšić, kojem ističe mandat u Predsjedništvu, kazao je da nema namjeru pregovarati sa srbijanskim vrhom sve dok je Jurišić u zatvoru. Na to mu je Izetbegović kazao: ”Misliš li da takav tvoj tvrdi stav pomaže Iliji Jurišiću?”

Potom je krenuo mahalski obračun o tome tko je šta radio u ratu, gdje je Komšić, što se vidi u cenzuriranom izdanju ”60 minuta”, koje nije ušlo uživo, Izetbegoviću kazao da je cijel rat proveo u očevom kabinetu, a da je on ”jeo blato”.

No, ono što se ne vidi u tom izdanju jeste ”gađanje papirima”.

”Snimatelji i realizatori u studiju FTV-a koji su svjedočili Komšićevom primitivnom izljevu bijesa uz vokabular kakav, najblaže rečeno, nije primjeren ni nekakvom uličnom makrou, a kamoli predsjedniku jedne države, ostali su šokirani onim što su vidjeli. No, umjesto da ovaj incident emitira od samog početka do kraja i tako omogući gledateljima da dobiju prva sliku našeg državnog vrha, ‘nepotkupljivi’ (Bakir) Hadžiomerović smjesta je naredio da se spomenuta Komšićeva eskapada izbriše u montaži”, piše Maja Radević iz Slobodne Bosne, a prenosi Radio Sarajevo.

Izvor: Bljesak.info