HGSS čitav dan traži nestalu staricu kod Kistanja, uključio se i helikopter HRZ-a, pretražen je svaki pedalj…

HGSS čitav dan traži nestalu staricu kod Kistanja, uključio se i helikopter HRZ-a, pretražen je svaki pedalj...

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja jutros na krševitom i gustišem obraslom terenu na području Đevrska kod Kistanja nastavili potraga za nestalom starijom ženskom osobom kojoj se od jučer gubi svaki trag.

Žena je nestala jučer nakon što je otišla pronaći stado ovaca. Suprug je krenuo za njom i pronašao stado ali ne i nestalu ženu.

Nestala žena na sebi je imala crnu trenirku, smeđu bundu, crni šal i šarenu maramu.

Na terenu je 16 spašavatelja HGSS stanice Šibenik, od kojih 3 potražna tima s psima, koristi se dron sa termalnom kamerom, a u potrazi sudjelujue lokalno lovačko društvo, pripadnici DVD Skradin i DVD Đevrske. Tijekom jutra teren je pretraživan iz zraka uz pomoć helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

HGSS čitav dan traži nestalu staricu kod Kistanja, uključio se i helikopter HRZ-a, pretražen je svaki pedalj...

U potrazi je sudjelovala letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

U akciji potrage letačku su posadu činili kapetan pukovnik Stjepan Stepić, kopilot bojnik Stjepan Jović te tehničari letači satnik Neven Korica i stožerni narednik Dalibor Filipović.

Pukovnik Stepić kazao je kako su pretraživali šire područje sjeverno od mjesta Đevrske. “Dali smo sve od sebe, praktički smo pretražili svaki pedalj dodijeljenog područja potrage, no osobu nismo pronašli. Na terenu je ostalo dosta zemaljskih tražitelja, a naša posada ostaje i dalje u dežurstvu spremna reagirati na svaki poziv”, iznio je pukovnik Stepić.

Foto: HGSS i HRZ