INA obilježava Tjedan sigurnosti na cestama, u školi sigurne vožnje i Bojana Gregorić Vejzović i Sandra Bagarić

Škola sigurne vožnje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U sklopu obilježavanja UN-ovog projekta “Tjedan sigurnosti na cestama” INA je u suradnji s ORYX-om organizirala predavanje i pokazni trening sigurne vožnje kako bi vozače potaknula na promišljanje o važnosti pridržavanja pravila sigurne vožnje u cestovnom prometu na dobrobit svih sudionika u prometu.

Nastavak je to suradnje koju INA ima s ORYX-ovim Centrom za sigurnu vožnju od 2011. kroz kontinuirano usavršavanje vozačkih vještina Ininih zaposlenika.

Obilježavanju su se pridružile glumica Bojana Gregorić Vejzović i operna pjevačica i glumica Sandra Bagarić koje su testirale svoje vozačke vještine na ORYX-ovim poligonima te usvojile tehnike upravljanja vozila u izazovnim prometnim situacijama.

“Bilo je uzbudljivo i zanimljivo! Kao zaposlena majka, puno vremena provodim u automobilu i stoga mi je važno osjećati se sigurno u prometu. Mislim da su ovakve inicijative u suradnji Ine i ORYX-a pohvalne i jako važne kako bismo se svi vratili doma živi i zdravi”, zaključila je operna pjevačica i glumica Sandra Bagarić.

Bojana Gregorić Vejzović i Sandra Bagarić
Foto: Press

Glumica Bojana Gregorić Vejzović nadodala je: “Nakon edukacije i odrađenog treninga sigurne vožnje, moram priznati da sam se uspjela opustiti za volanom. Mislim da bi svi trebali proći ovakve treninge kako bi se naučili bolje nositi s problemima i izazovima u prometu. Zaštitimo sebe i druge u prometu!”

Kako bi se povećala ukupna sigurnost u prometu te smanjila broj nezgoda na radu INA od 2011. ima usvojenu “Politiku sigurne vožnje” čijih su se načela dužni pridržavati svi vozači u kompaniji.

Od tada je u suradnji s ORYX-om gotovo 1500 zaposlenika INA Grupe prošlo kroz trening sigurne vožnje. To je rezultiralo pet puta manjim brojem prometnih nesreća u posljednjih šest godina. Također, oko 150 zaposlenika je prošlo trening eko vožnje što je dovelo do smanjene potrošnje goriva u Sektoru logistike za više od pet posto u proteklih pet godina.

“Ponosni smo na dugogodišnje partnerstvo s ORYX-om i uvjeren sam kako ćemo našom suradnjom skrenuti pozornost vozača na pravila sigurnog ponašanja u cestovnom prometu, poboljšati njihove vještine i time pozitivno utjecati na cjelokupnu sigurnost u prometu”, rekao je Tvrtko Perković, operativni direktor Korporativnog centra.

Članica Uprave za marketing ORYX-a Žaklina Trbović zahvalila je Ini što je još jednom prepoznala i podržala inicijativu sigurnosti na cestama: “Misija i vizija ORYX Grupe je učiniti svaki kilometar vožnje bezbrižnim, sigurnim, zabavnim i ekonomičnim, stoga ovom inicijativom želimo staviti naglasak na sigurnost te potaknuti svijest vozača o pravilnom i sigurnom ponašanju u prometu za dobrobit svih sudionika.”

“Tjedan sigurnosti na cestama” projekt je Svjetske zdravstvena organizacije i UN-ovog Udruženja sigurnosti na cestama koji će se ove godine održavati od 8. do 14. svibnja, četvrtu godinu zaredom. Tematski je ovoga puta u fokusu brzina te što se može učiniti kako bi se smanjio ovaj ključni uzročnik smrtnosti i ozljeda na prometnicama.