Izaslanstvo HDZ-a BiH posjetilo sjedište EPP-a u Bruxellesu

hdzbih-eppIzaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH razgovaralo je danas u Bruxellesu s izaslanstvom Europske pučke stranke (EPP), priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

U izaslanstvu HDZ-a BiH bili su predsjednik te stranke Dragan Čović, kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i član Predsjedništva HDZ-a BiH Bariša Čolak,a razgovarali su s predsjednikom EPP-a Wilfriedom Martensom i tajnikom EPP za vanjsku politiku Nicolasom Briecom.

Na sastanku je bilo riječi o stanju u BiH, predstojećim Općim izborima, aktualnim političkim prilikama u BiH, suradnji s HDZ-om Hrvatske, a glede potpisanog sporazuma između dvije sestrinske stranke.

Predsjednik Martens izrazio je zadovoljstvom činjenicom što je HDZ BiH kandidirao ženu na najvišu političku dužnost u BiH, a predsjednik Čović je istaknuo kako hrvatski narod u BiH mora izabrati svog člana Predsjedništva BiH i kako će biti vrlo loša poruka da Bošnjaci po drugi put omoguće da netko postane hrvatski član Predsjedništva BiH bošnjačkim glasovima.