Jović: Hrvati će srušiti BiH kao što su srušili Jugoslaviju!

Dužnosnik HDZ-a BiH Ivo Miro Jović upozorio je da su Hrvati, zbog osjećaja podređenosti, srušili Jugoslaviju i da su to spremni ponoviti i u slučaju BiH ako im se ne dozvoli ravnopravnost s ostala dva konstitutivna naroda.

On je za današnji “Press” rekao da su politički predstavnici hrvatskog naroda spremni i na najradikalnije oblike političke borbe, ako predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ne postane novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Jović je naglasio da, ako bošnjačke političke stranke nastave odbijati razgovore o ustavnim promjena koje bi Hrvatima omogućile formiranje vlastite federalne jedinice po uzoru na RS i FBiH, nije isključena ni mogućnost definitivne podjele BiH.

Komentirajući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koju je prenio hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću da neće biti dozvoljeno da Čović postane predsjedavajući Vijeća ministara, Jović je rekao da Komšić jedino može govoriti u ime bošnjačko-muslimanskog biračkog tjela, koje ga je i izabralo na mjesto “takozvanog hrvatskog člana” Predsjedništva BiH.