Jurišić razljutio bivše logoraše

Na jučerašnjem obilježavanju 17. godišnjice razmjene 294 hrvatska zatočenika iz logora “Stadion” u Bugojnu dogodila se vrlo neugodna situacija u trenutku kada se iznenada i bez poziva predsjednik HSP-a BiH dr. Zvonko Jurišić pojavio na polaganju vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima podignutog unutar gradskoga groblja “Sultanovići”.

U izjavi za “Večernji list” Miroslav Zelić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bugojna, rekao je da se Jurišić pojavio nepozvan, a onda se “zajedno sa svojim stranačkim kolegama pokušao progurati u prve redove i među prvima položiti vijenac”.

“Kada su ga okupljeni ugledali, jednostavno su pobjesnjeli. Krenule su psovke i uvrede, a Jurišić je nazvan izdajnikom hrvatskog naroda“, kazao je Zelić.

„Nikomu od nas iz udruga koje smo organizirali obilježavanje godišnjice razmjene nije bilo ni na kraj pameti pozvati Jurišića niti bilo koga drugog tko je sudjelovao u protuustavnom formiranju vlasti u Federaciji. Oni su nas izdajnici, ali ipak smo željeli smiriti situaciju i spriječiti da se dogodi tragedija“, objasnio nam je Zelić u razgovoru s dopisnicom “Večernjeg lista”.

Premda je bilo više nego očito da je nepoželjan, Jurišić nije odustao nego se, kako piše “Večernji list”, nakon polaganja vijenaca pojavio se i na misi zadušnici u bugojanskoj župnoj crkvi. “Samo činjenica da se nalazimo u crkvi, ljude je valjda spriječila da nastave s uvredama i da fizički nasrnu na Jurišića”, izjavio je Zelić, dodajući da ni sam ne zna “kako je Jurišić uspio napustiti crkvu, ali ga u jednom trenutku nije bilo”.