Fra Luka Markešić: Oni kojima se BiH ne sviđa, najbolje da odu iz nje

HDZ BiH i HDZ1990 svojom isključivošću i ucjenama te minimiziranjem izbornog rezultata drugih, rade protiv Hrvata, jer jer hvatskom narodu uvijek bila svojstvena tolerancija, izjavio je predsjednik u intervjuu Radiju Federacije BiH fra Luka Markešić, Hrvatskog narodnog vijeća BiH, udruge koja je ovogodišnji kolektivni dobitnik “Šestoaprilske nagrade” Grada Sarajeva.

Markešić je rekao da dva HDZ-a u svojoj aroganciji preuveličavaju izborni rezutat, “budući da oni nisu osvojili 90 posto hrvatskog biračkog tijela, kako tvrde, nego oko pedeset posto”.

“Manipulirajući narodom dva HDZ-a spominju majorizaciju i navodni nestanak Hrvata u BiH i to samo zato što im nisu pripale sve fotelje predviđene hrvatskom narodu u vlasti. Njima je u razgovorima o podjeli najviših federalnih dužnosti nuđeno dosta, ali oni su to odbili i svoje stranke sveli na oporbu”, naglasio je fra Luka Markešić.

Govoreći o budućnosti BiH, Markešić je rekao da će ona odoljeti dezintegracionim tendencijama. “Bosne i Hercegovine će biti, bez obzira na to tko će u njoj biti. Onima kojima se ova zemlja ne sviđa, najbolje bi bilo da odu iz nje. To je njihovo pravo, kao što je pravo i nas koji ovdje želimo ostati da radimo za dobro i suživot”, rekao je fra Luka Markešić za Radio FBiH.