Kad GPS podivlja: Krenula na kolodvor u Bruxellesu, a završila u 1450 km udaljenom Zagrebu!

Belgijanka (67) koja je iz mjesta Soire-sur-Sambrea automobilom krenula na sedamdesetak kilometara udaljeni željeznički kolodvor u Bruxelles kako bi pokupila prijatelja, a zahvaljući pokvarenom GPS-u i svojoj nevjerojatnoj nepažnji završila je u 1450 kilometara udaljenom Zagrebu, prenosi belgijski informativni portal 7sur7.be.

Obično se kaže da se žene lošije orijentiraju, ali proći dobar dio Europe da bi stigao na odredište za koje treba jedva nešto više od sat vremena usitinu je teško shvatljivo, piše portal.

Žena nije znala točan put od svoje kuće do Gare du Norda u Bruxellesu, pa je lokaciju ukucala u GPS. No, nešto je krenulo krivo.

“Vidjela sam putem da se izmjenjuju putokazi na raznim jezicima.. Aachen, Koeln, Frankfurt, ali nisam se obazirala i samo sam nastavila voziti”, kazala je Belgijanka koju portal imenuje samo kao Sabinu.

Nije je smela ni manja prometna nesreća koju je skrivila u Njemačkoj i za koju će morati platiti 300 eura. Tada je zaključila da bi se trebala malo odmoriti i odspavala je na jednom odmorištu, a njezin sin, lud od brige jer mu se majka nije javljala na telefon, digao je na noge belgijsku policiju.

Sabini je tek kod Zagreba postalo jasno da nešto nije uredu s GPS-om. “Kada sam prošla Zagreb, shvatila sam da moram okrenuti svoju jettu”, kazala je. U međuvremenu ju je locirala i policija zahvaljujući plaćanju karticom na benzinskim postajama i obavijestila obitelj da ne mora brinuti.

Sabine je po prijatelja na kolodvor krenula prošle subote ujutro, a kući se nakon gotovo 3000 kilometara vratila u ponedjeljak navečer.