Krijumčari pet puta preko granice prebacili – policajca

U nedavnoj međunarodnoj policijskoj akciji u kojoj je prekinut lanac krijumčara ljudima i pritom na splitskom području uhićeno osam osoba, ključnu ulogu “razbijanja” imao je, doznaje Slobodna Dalmacija, prikriveni tajni agent tajne službe BiH – Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

imigranti-granica

Agent, čije ime Slobodna Dalmacija ne navodi, je, naime, bio ubačen u krijumčarsko kolo predstavljajući se kao državljanin Turske koji se želi domoći boljeg života u Europi.

On očito svojim izgledom nije niti malo pobuđivao sumnje predstavljajući se kao Turčin. Krijumčare je zavarao toliko dobro da je bez ikakvih problema u najmanje pet navrata u razdoblju od mjesec dana dolazio u kontakt s krijumčarima koji su ga prebacivali preko granice u Hrvatsku.

No, zanimljivo je da krijumčarima nije niti malo bilo sumnjivo to što su u tako kratkom razdoblju uvijek prebacivali istu osobu preko granice. Na njihova pitanja kako to da ga opet moraju prebaciti, on bi im odgovarao da su ga posljednji put uhvatili policajci i granične službe i vratili natrag. I tako pet puta, a njima to nije bilo sumnjivo.

Svaki put prije negoli bi agent zajedno s ostalim Turcima i Kosovljanima bio prebačen do autobusnog kolodvora u Splitu, javio bi istražiteljima da stižu, pa su oni unaprijed znali gdje će se i u koje vrijeme nalaziti ilegalci.