Stravičan prizor: Na farmi Mladog Jastreba psi trgali meso živog konja

Na Youtubeu je objavljena snimka na kojoj se vidi kako dva izgladnjela psa jedu iznemoglog konja. Portalu Danas.hr u Ministarstvu poljoprivrede je potvrđena da je snimka nastala na farmi konja Mladog Jastreba Branka Borkovića.

psi-jedu-konja

Konj, kojem su najvjerojatnije život okončale izgladnjele životinje, bio je povezan vatrogasnim crijevima, očito kako bi ga se spriječilo da legne. Moguće zbog nekih zdravstvenih problema.

Nakon objave snimke, u utorak ujutro, inspektori Ministarstva izašli su na teren, no nisu uspjeli obaviti posao.

“Budući da vlasnik farme nije bio prisutan, kontaktiran je telefonom. Prema iskazu inspektora nije utvrđeno da li je konj u staji. Konj se ne nalazi u dvorištu farme, kako je prikazano na snimci”, stoji u odgovoru koji je portal Danas.hr dobio iz Ministarstva poljoprivrede.

Branko Borković u razgovoru za Danas.hr nije želio potvrditi da je riječ o njegovoj farmi, niti da su ga kontaktirati iz Ministarstva poljoprivrede. Snimku nije želio komentirati, jer, kako je rekao, nije je niti vidio.

“Nije važno što je na snimci, već tko je širi. Dok sam ja bio branitelj, on je bio dezerter”, kazao je Borković aludirajući da mu želi naštetiti osoba koja je snimku postavila na YouTube.

Za portal 24sata.hr Borković je, odgovarajući na pitanje jesu li mu svi konji na broju, rekao: “Da, svi su evidentirani i na broju”.