Lažni Valter

Malo nakon izbora u listopadu prošle godine Sarajevom, ali i Federalnom televizijom se orila pjesma “Vratit će se Valter, jebat će vam mater”. Naravno, u prvu ruku se mislilo na Hrvate u BiH, a onda i ostale koji se budu protivili politici SDP-a i Lagumdžiji. Izbornim pobjednicima koji su osvojili 17 posto glasova na izborima?! Još jedan upitnik na pitanju zašto moramo plaćati pretplatu jednoj stranačkoj televiziji koja sebe naziva javnim servisom ili Federalnom televizijom.

Piše: Toni Kovačević | Bljesak.info

Onda je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija krenuo u pobjedničko-rušilački pohod. Svojim djelovanjem ruši temelje Ustava ove zemlje, Daytonskog sporazuma i sve ono što je zajedničko za tri naroda u BiH. A svi znamo da je toga veoma malo. Čak je krenuo u prozivanje novinara jer su mu i oni sada krivi što ne može kreirati vlast onako kako je zamislio i srušiti državu i budućnost svih nas u njoj.

Tijekom proteklog vikenda napokon su se našla dvojica koja su veoma precizno, ali i jednostavno definirali ono što radi Lagumdžija svih ovih mjeseci. A to smo čekali mjesecima jer političari o tome ne smiju javno govoriti.

Jedan od njih je svakako Senad Hadžifejzović, jedan od trojice Senada koju je Lagumdžija pozvao da javnosti prezentiraju svoju imovinsku karticu. Druga dvojica su Pećanin i Avdić.

Tako je Hadžifejzović napokon prozvao Lagumdžiju pravim imenom – Lažni Valter! Lider, a razvaljuje, umjesto da iskoristi dobronamjernost Josipovića, on raskida prijateljstvo, umjesto da pravi državu, on pravi dvije, neosporno pametan čovjek, a pravi gluposti, borac, a ne smije da uđe u ring s Dodikom već mu dovikuje iz publike, bogataš, a proziva svakoga tko je nešto s mukom zaradio, demokrat, a vlada kao autokrat, demokrat, a negira izbornu volju Hrvata, graditelj, a ruši, lažni Valter – tako je predstavio Senad Hadžifejzović prilog u Centralnom dnevniku ovoga vikenda. I nema se tu što oduzeti.

Jedino dodati. U to je isto učinio tijekom vikenda jedan od najpoznatijih Hercegovaca u Zagrebu Nino Raspudić. U svojoj kolumni ovaj intelektualac je rekao kako za Lagumdžiju jedini Hrvati koji nisu fašisti dolaze iz HSP-a, a jedini koji nisu lopovi su Lijanovići. I tako Nino nenamjerno zaokružio ono što je Hadžifejzović započeo.

Ne treba zaboraviti ni izjavu Senada Advića u zadnjem broju Slobodne Bosne u kojoj stoji kako sva njegova imovina može stati u hodnik jednog od Lagumdžijinih stanova koji ovaj “borac za BiH” ima u centru Sarajeva. Možda će ipak predsjednik SDP-a razmisliti prije nego idući put odluči gostovati u središnjem dnevniku Federalne televizije 20 i nešto minuta i popljuvati sve ono što vrijedi u BiH!