Lijanović: Demokratskim, ali i radikalnim metodama do uspostave vlasti

“Ako se do kraja veljače ne formira vlast zbog foteljaških apetita i interesa pojedinaca bit ćemo prisiljeni da svim demokratskim, ali i radikalnim metodama oštro branimo interese i volju više od 500 000 birača stranaka potpisnica Platforme” istaknuo je Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, nakon danas održane izvanredne sjednice Predsjedništva NS RB.

On je rekao da građani Bosne i Hercegovine ne smiju trpjeti posljedice prouzročene od strane onih koji koče implementaciju izbornih rezultata i formiranje vlasti u BiH. “Pokrenut ćemo inicijativu unutar potpisnica Platforme za realizaciju radikalnijih mjera, ali ne isključujemo javne prosvjede”, rekao je Ivanković Lijanović te dodao kako smatra da su najveća kočnica u implementaciji izbornih rezultata DZ BiH i HDZ 1990, koje koče održavanje i sazivanje kantonalnih skupština u četiri kantona u kojima su dobile povjerenje birača.

Na izvanrednioj sjednici usvojen je proglas kojim se traži hitna uspostava vlasti do kraja mjeseca, “na temelju volje građana koja je iskazana na proteklim izborima”.

Proglasom NS RB poziva “međunarodnu zajednicu i njenog Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da poštujući demokratska načela i principe, te volju građana iskažu svoj jasan stav i preuzmu odlučnu inicijativu oko implementacije izbornih rezultata i formiranja vlasti”.

Pozivaju se i nevladine organizacije koje su bitan faktor u razvoju demokratskog društva da svojim djelovanjem i pritiskom na one koji opstruiraju proces uspostave vlasti, ustraju u zahtjevu za formiranjem vlasti.