Luka Mišetić: Prijavit ćemo Carlu del Ponte švicarskoj odvjetničkoj komori

Obrana generala Ante Gotovine pred Haškim sudom objavila je kako namjerava prijaviti bivšu glavnu hašku tužiteljicu Carlu Del Ponte švicarskoj odvjetničkoj komori zbog intervjua današnjem broju Blica.

Del Ponte je u tom intervjuu izjavila kako pravomoćna presuda kojom su pred ICTY-jem oslobođeni generali Gotovina i Mladen Markač nije zadovoljavanje pravde.

Danas pripremamo etički prigovor švicarskoj odvjetničkoj komori protiv Carle Del Ponte zbog intervjua današnjem Blicu, navodi se u poruci Gotovinina odvjetnika Luke Mišetića na Twitteru.

Del Ponte je za Blic kazala kako ne zna što je osnova za drugu, oslobađajuću sudsku odluku, no da je zaista šokirana, jer to nije pravda. Dodala je da ne može prihvatiti to što se dogodilo u sudskom postupku nakon izricanja prvostupanjske presude kojom su Gotovina i Markač osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora.

Del Ponte je ustvrdila da je tužiteljstvo, koje je vodila u vrijeme nastajanja optužnice protiv hrvatskih generala, pripremilo dovoljno dokaza da Gotovina i Markač budu osuđeni.