Milanović kod Pape: Razgovaralo se o Dajli, o ugovoru sa Svetom Stolicom – ni riječi

Pola sata trajao je susret premijera Zorana Milanovića s papom Benediktom XVI., a od toga, kako kaže predsjednik Vlade, ni sekunde o izmjenama ugovora sa Svetom Stolicom. Ali, razgovarali su o slučaju Dajla

“Njima je to ovdje važan predmet i mi radimo na tome da nađemo jedno korektno rješenje. Ja ću još jednom ponoviti – Hrvatska mora biti pravna država. Znam da se ovo neće dopasti svima u Hrvatskoj, ali tako sam već govorio – najblaže rečeno je da ne možete očekivati da vas tretiraju kao pravno uređenu državu, državu pravne sigurnosti, a da se ponašate tako da nešto nekome dati i to odlukom hrvatskih vlasti i da onda 15 ili ne znam koliko godina kasnije to poništite i pravite se da se ništa nije dogodilo. To nije ozbiljna država”, rekao je Milanović, prenosi Mediaservis.

Hrvatski premijer je rekao kako se mora naći neko džentlmensko, solomonsko rješenje za slučaj Dajla.

“To je više od novca, to je simbolika. Simbolika pravne države. Što god da bilo, što god da se dogodilo, Dajla i dalje ostaje na hrvatskom teritoriju. To je, da stvar dovedem do banalnosti, obična nekretnina, jeftinija ili skuplja, na koju će se i dalje plaćati porez u Umagu ili Zagrebu, a ne u Trstu ili Milanu”, izjavio je Milanović.