Ministar Butković obišao Pelješki most te otkrio: “Otvorit ćemo ga krajem srpnja!”

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je sa zamjenikom dubrovačko-neretvanskog župana Joškom Cebalom, predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i voditeljem projekta Goranom Legcom te predstavnicima medija, obišao Pelješki most.

U izjavi za medije nakon obilaska Pelješkog mosta, kojem je prethodio koordinacijski sastanak s izvođačima radova i nadzorom na projektu Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, ministar je rekao kako je zadovoljan budući se nazire kraj ovog projekta.

“Most je gotov, a što se tiče ostalog dijela, odnosno pristupnih cesta, ono što se u ovom trenutku može reći je da ćemo krajem srpnja otvoriti Pelješki most sa dijelom pristupnih cesta, točnije drugu i treću fazu projekta”, rekao je ministar Butković te pojasnio kako je riječ o ukupno 25 kilometara pristupnih cesta, od Duboke do Sparagovića i od Sparagovića do Prapratnog.

“Ostaje nam još onih osam kilometara obilaznice Stona i, naravno, spoja na državnu cestu D8 koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine”, zaključio je ministar Oleg Butković i dodao kako “smo uspješno priveli kraju, i privodimo kraju, najveći i najvažniji infrastrukturni projekt danas u Hrvatskoj. Spajamo teritorij.”

Ministar mora, prometa i infrastrukture ovom prilikom podsjetio je i na to da je bilo puno problema, prepreka i izazova te zahvalio svima koji su radili na tom projektu, najviše investitoru, Hrvatskim cestama.

U izjavi za medije ministar Butković osvrnuo se i na činjenicu da izvođači, u financijskom smislu, rade u otežanim okolnostima zbog poremećaja na tržištu i povećanja cijena. U tom kontekstu, pojasnio je da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pripremilo prijedlog rješenja, predlagatelj toga bit će Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a odluka će biti donesena na Vladi.

Također je istaknuo, misleći na Projekt, kako “ništa ovdje nije i neće biti dovedeno u pitanje”.