Mlinarić: “Zastava na njihovoj paradi ista je kao ona na MIG-u 21 koji je napao Banske dvore ’91”

Foto: Screenshot

Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, na Facebooku je prokomentirao isticanje zastave bivše SFRJ na nedavnoj povorci ponosa u Zagrebu.

Mlinarić piše:

“Jugoslavenska zastava na njihovoj paradi ista je onoj zastavi na MIG-u 21 koji je napao Banske dvore ’91. – pitam vas je li to normalno u jednoj državi??
Domovinski pokret još nije počeo službeno raditi, državni tajnici još nisu imenovani, no polako, doći će na red i zakonska zabrana ove jugoslavenske zastave. Zakonom mora biti zabranjeno da se simbol jedne države koja je pod tom zastavom napala drugu državu, podsjećam da je MIG 21 koji je pucajući na Banske dvore pokušavao usmrtiti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, imao upravo taj simbol na repu svog aviona, zvijezdu petokraku. To treba zakonom zabraniti, omogućiti da policija oduzme zastavu i kazni ih sa 5.000 eura kazne kako nikad nikome takva stvar više ne bi pala na pamet.
Zastava na njihovoj paradi ista je onoj zastavi na MIG-u 21 pa vas pitam je li to normalno u jednoj državi? Sve će doći na red i zvijezda petokraka, i jugoslavenska zastava i proglašenje Macelja spomen-područjem jer mi se nemamo čega stidjeti niti imamo potrebu skrivati kosti kojekuda. Četiri godine su pred nama, dopustite da vam Domovinski pokret pokaže što radi, kako radi i kako će raditi, idemo mijenjati stvari, stvar po stvar. Ne može se napraviti sve odjedanput. Centar dr. Ivana Šretera radit će još više nego što je radio, imamo plan, imamo program i idemo dalje još jače i još bolje za Hrvatsku!”