Montgomeryja plaća bivši radikal Tomislav Nikolić

William Montgomery, bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj i Srbiji, koji u posljednje vrijeme iznosi kontraverzne stavove o Bosni i Hercegovini, na platnom je spisku Srpske napredne stranke, frakcije koja se odvojila od Srpske radi kalne stranke Vojislava Šešelja, piše magazin “Dani” u najnovijem broju.

Montgomery, temeljem konzultantskog ugovora, koji je potpisao s predsjednikom SNS-a Tomislavom Nikolićem, mjesečno dobiva 7.500 eura, kako bi tvoj stranci omogućio “kroz demokratski proces pobjedu na pred stojećim općim i lokalnim izborima”.

Montgomery je, pišu “Dani”, angažiran od listopada 2010., a ugovorom se obvezao da će Nikoliću davati “savjete vezane za američku vanjskopolitičku agendu”, “pregled aktualne poli tičke situacije iz međunarodne perspektive”, “savjete o najboljim metodama kako bi SNS bio doživljen kao legitimna europska demokratska stranka potpuno sposo bna igrati vodeću ulogu u zemlji i regiji”.

Montgomery će također Nikoliću pomoći da putu je u SAD, da se susreće s najvišim američkim i europ skim dužnosni cima, te druge stvari za potrebe stranke.

Osim mjesečnog iznosa od 7.500 eura (što je desetak prosječnih plaća u Hrvatskoj, gdje Montgomery živi), bivšem američkom diplomatu radikalska frakcija plaćat će sve troškove prijevoza, boravka itd., vezane uz njegove savjetničke poslove.